ÇANAKKALE / MERKEZ - Çanakkale Fen Lisesi

02862141990
Armutlu Mevkii 20.Sok. No1/1 Çınarlı Köyü / ÇANAKKALE
Vizyon
a) Amaçlarımızı, ilkelerimizi ve misyonumuzu gerçekleştirmede ihtiyacımız olan kampus niteliğinde, tüm altyapı olanakları ve fiziki yeterliliğinin yanı sıra ulusal ve uluslar arası nitelikli sosyal etkinliklere elverişli spor sahaları (tenis kortları, yüzme havuzu gibi) ve bilimsel olimpiyat fuar salonları. b) Çanakkale Fen Lisesi olarak ilk 10 fen lisesi arasında yer almak. c) Öğrencilerimizi Türkiye çapında derecelere ulaştırmak ve ülkenin en seçkin üniversitelerinin en popüler fakültelerine yerleştirmek d) Bilimsel yarışmalarda başarılı olmak, bu başarıyı uluslar arası bilim ortamları düzeyine çekerek Türkiye’yi başarıyla temsil etmek. e) Eğitimde toplam kaliteyi sürecin her kademesinde, kurumun her biriminde ve en sağlıklı normlarla hayata geçirmek ve kalite belgesi almak. f) Sosyal aktivitelerde de (spor, satranç, kültürel yarışmalar) başarıyı ilden bölgeye, bölgeden ulusal düzeye taşımak ve başarılı olma alışkanlığını bu alanda da sürdürmek.
Misyon
a) Öğrencileri fen matematik alanında yüksek öğrenimin seçkin üniversitelerine hazırlar. b) Öğrencilerine çok yönlü; soyut, eleştirel, yaratıcı, yapıcı, bağımsız, mantıklı ve analitik düşünme becerisini kazandırır. c) öğrencilerinin planlı, metodik, verimli çalışma yöntem ve tekniklerini kazanmaları sağlanır. d) Öğrencilerine bilginin alınmasında ve kullanılmasında zamanı en iyi şekilde değerlendirme alışkanlığını kazandırır. e) Bilimin önemini kavramış, çalışma ve iletişimi bilimsel ölçütlerle yapan, bilgiyi kullanabilen, teknolojik gelişmelere uyum sağlayan ve bu gelişmelere katkıda bulunma özgüvenine sahip, görev ve sorumluluklar bilincinde, bilgili, deneyimli ve nitelikli bireyler yetiştirir. f) Teknoloji ve toplumun birbirini nasıl etkilediğini görerek, bilgiyi günlük yaşamındaki her karar verme aşamasında kullanan bilimsel eğitimli bireyler yetiştirir. g) Öğrencilerine, ortaöğretim düzeyinde azami düzeyde bir genel kültür birikimi kazandırır.
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Normal (tam gün)
İngilizce Almanca
Lojman
10 -
Belediye otobüsleri
Okul Öğrenci Servisi bulunmaktadır.
Merkeze / Çınarlı Köyü
İl merkezine 8 km. uzaklıktadır.