T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANAKKALE / MERKEZ - Çanakkale Fen Lisesi

Çanakkale Fen Lisesi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı e Twinning projeleri başlıyor.

Okulumuz e Twinning projelerine her yıl olduğu gibi bu yılda devam etmektedir. Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Sunay ALTAN danışmanlığında 5 öğrenci ile yürütülecek projemizde Türkiye'den 10 okul ve Bulgaristan'dan 1 okul ortaklığı ile gerçekleştirilecek proje mayıs ayı sonunda bitecektir. Bu proje ile öğrencilerimize nasıl bilimsel bir proje yapılır uygulamalarla öğretilecek ve ortak öğrencilerle paylaşımlar yapılacaktır.

Proje Tabanlı Öğrenme aktif öğrenci katılımını teşvik eder, üst düzey bilişsel etkinlikleri destekler, çok çeşitli araç ve kaynakların kullanılmasını gerektirir; Akademik, sosyal ve yaşamsal becerileri bir arada ele alan, teknoloji kullanımına önem veren bir öğretim modelidir.

 

Öğrencilerimiz, gerçek dünyadaki zorluklarla ve gerçek dünyadaki durumlarla güvenli ve desteklenen bir ortamda mücadele ederken, işverenlerin en çok değer verdiği profesyonel becerileri geliştirme fırsatına sahip olacaklar. Projede öğrencilerimiz gelecekte karşılaşacakları sorunlara çözüm üreterek 21. yüzyıl becerilerine yönelik farkındalık geliştirecekler.

 

Projemizin temel amacı, öğrencilerimizin merak ve öğrenme isteklerini harekete geçirmek, kendi düşünme potansiyellerini keşfetmelerini sağlamak, yaratıcı, eleştirel ve işbirlikçi düşünme becerilerinin gelişimine katkıda bulunmaktır. Projede, öğrencilerin mentorlarının gözetiminde akran öğrenimi yoluyla bilgi ve becerilerini birbirleriyle paylaşmaları için karma ülke takımlarında etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinlikler ve etkinlik yönergeleri hakkında bilgi, düzenli çevrimiçi toplantılar aracılığıyla sağlanacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.03.2023 - Güncelleme: 08.03.2023 10:29 - Görüntülenme: 260
  Beğen | 0  kişi beğendi